Richard har separerat från sin fru och känner sig alltmer distanserad från sin son. Han har ett uselt jobb, knäppa vänner och är rent allmänt en loser. Hans enda tröst är hans engagemang i det lokala forntidssällskapet, där han agerar viking och kan leva ut sina hjältedrömmar i iscensattta bataljer mot normanderna. Utan framgång försöker han genom att leva i det förflutna återvinna sin frus kärlek, men till slut inser han att han måste ta tag i sitt liv och växa upp.

Detta kan mycket väl vara festivalens roligaste film, framför allt om man, som jag, är en geek. Bara det faktum att extra nördige bästa kompisen har Monty Pythons ‘Message for you, sir!’ som notifikationsljud för sitt chatprogram är värt biljettpriset. Det är fullt av sköna referenser, skratt och gråt och skratt och dråpliga situationer.

5 bredsvärd av 6